Prof. Nilsson

Korthaj och talare

Slå vad

5 bombsäkra vad som kan ge dig fria drinkar och förlorade vänner.

Flera av de här vaden är harmlösa trick som du kan prova på dina vänner och kollegor. Men några är rent ondske­fulla och kan stå dig dyrt. Skyll inte på mig om du råkar illa ut.

1. ”Jag kan dricka utan att röra vid glaset”

Dry martini

Vad: Jag slår vad om 50 kronor att jag kan dricka upp din Martini utan att röra vid glaset och utan att använda ett sugrör.

Vinst: Grabba tag i glaset och töm det i ett drag. Det kostar dig visserligen 50 kronor, men om drinken kostade en hundring så är det ändå en bra affär. Din kompis betalar hälften och du dricker hela drinken.

2. ”Jag kan få den att landa på sidan”

Book of matches

Vad: Jag slår vad om att jag kan släppa en av de här tänd­stickorna från en halv­meters höjd och få den att landa på ena sidan.

Vinst: Om du böjer tänd­stickan ordent­ligt på mitten så kan du inte missa.

3. ”Jag kan dricka snabbare än du”

Upside-down

Vad: Jag slår vad om nästa runda att jag hinner dricka tre stora öl innan du hunnit tömma tre små shots. Du måste ge mig en öls för­språng och ingen får röra vid den andres glas.

Vinst: Drick upp din första öl och ställ det tomma ölglaset över ett av din väns shotglas. Eftersom ingen får röra vid ditt glas så har du gott om tid att dricka dina andra två öl.

4. ”Jag kan lägga sju mynt i det här glaset”

Drop of water

Vad: Jag slår vad om att jag kan lägga sju mynt i det här glaset utan att det rinner över. Du tror inte på det? OK, för varje mynt över sju så köper du mig en öl.

Vinst: Otroligt nog så kan man släppa 15-20 mynt i ett fullt glas innan det rinner över. (Se till att kanten på glaset är torr.) Om någon accepterar det här vadet så risker du att bli duktigt berusad.

5. ”Du kan inte stå still”

Dance floor

Vad: Jag slår vad om att du inte kan stå still mitt på dansgolvet – innan jag gått tre varv runtom dig så har du flyttat dig. Om inte, så betalar du för drickat i kväll. Jag lovar att inte vara våldsam på något sätt. På hedersord, jag kommer inte ens att röra vid dig.

Vinst: Slå dig ner i baren och låt din före detta vän stå kvar mitt på dansgolvet.